Over ons

Gezien de ligging in het hart van de Randstad is het natuurlijk niet zo gek dat er een overvloed is van garage- en autobedrijven in dit drukke gedeelte van Nederland. Het autoverkeer neemt echter hand over hand toe en dus dachten de drie broers uit Waddinxveen, dat het geen slecht idee zou zijn van hun hobby hun werk te maken.

Al sinds hun jeugd waren ze geïnteresseerd in alles wat wielen heeft. Het gaat hun daarbij uit te vinden hoe alles precies werkt, maar vooral ook hoe dit allemaal optimaal te laten werken. Met die basis zijn ze in de fiets, motor en vooral autotechniek gestapt. Sinds 1 juli 2017 hebben ze dan ook hun eigen stekkie gevonden aan de Mercuriusweg 27 te Waddinxveen.

Gebroeders Budgen-WaddinxveenBudgen autotechniek

Als Leendert, Wilco en Henk besluiten om voor zichzelf te beginnen met een garage in Waddinxveen gebruiken ze daarvoor hun eigen achternaam: Budgen. Toch is hun weg naar de uiteindelijke uitwerking van hun droom niet voor elk hetzelfde.

Leendert
Leendert is de oudste en is de eerste die de opleiding tot automonteur volgt. Via garages en autodealers in de omgeving doet hij ervaring op tot hij in 2010 in Moerkapelle mede-eigenaar wordt van een autobedrijf.  In de achtertuin van onze ouders was er altijd wel een project dat wij met elkaar aanpakten.
Toen Leendert eenmaal in het autovak zat en ook de opleiding voor automonteur volgde werd door hem al snel een loodsje gehuurd om ’s avonds ook lekker te sleutelen. Henk is daar al op jonge leeftijd gaan helpen en is later op 16jarige leeftijd ook de monteursopleiding gaan volgen. In die loods, in de avonduren, ontstonden al de plannen om later een bedrijf voor onszelf te beginnen.

Henk
Henk is met zijn 31 jaar 4 jaar jonger dan Leendert en is misschien wel de meest veelzijdige. Geen fiets, brommer, motor, auto en zelfs grasmachine was veilig voor zijn nieuwsgierige geest en natuurlijk handen. Ervaring heeft hij opgedaan bij verschillende garages, maar ook bij rally- en raceteams.

Wilco
Wilco is met 26 jaar de benjamin van het team en is, net als Henk, ook begonnen met fietsen en bromfietsen en later autotechniek met rally- en raceteams. Hij heeft zich qua opleidingen zelfs op weten te werken tot technisch specialist en vervangend chef werkplaats.

 

Ervaring

Van groot belang bij Budgen autotechniek is het feit dat de mannen op verschillende gebieden en zelfs internationaal ervaring hebben opgedaan met hun werk/hobby. Hierbij hebben ze van dichtbij de razendsnelle ontwikkelingen (van benzine naar elektrisch, milieueisen, elektronica) meegemaakt en zitten ze er nog steeds middenin.

Tezamen met hun altijd aanwezige enthousiasme voor het vak van autotechniek zijn ze een welkome aanwinst voor Waddinxveen en verre omgeving voor iedereen die problemen met zijn auto heeft, of deze gewoon regelmatig wil laten onderhouden.

Ons team

Leendert Budgen

  Leendert Budgen

  Eigenaar
  Ik ben Leendert Budgen 35 jaar oud en wist al van jongs af dat ik automonteur wilde worden, en later ook ooit een eigen garagebedrijf zou willen runnen. Ik ben zodra het kon met veel… Lees meer
  Henk Budgen

   Henk Budgen

   Eigenaar
   Ik ben Henk Budgen, 31 jaar oud en al sinds mijn vroege jeugd gek van techniek. Als kleine jongen was ik altijd bezig met het repareren van mijn fietsen, later… Lees meer
   Wilco Budgen

    Wilco Budgen

    Eigenaar
    Mijn naam is Wilco, 26 jaar. Al van kleins af aan heb ik interesse in techniek gehad. Het is dan ook geen toeval dat ik als klein ventje van 11 jaar ben gaan helpen met allerlei klusje… Lees meer