Kleine beurt

De kleine beurt, want regelmatig onderhoud is belangrijk

Veilig de weg op, dat is één, of misschien wel de hoofdzaak van het autorijden. Het doel van de auto is om van A naar B te komen, maar dat willen we niet alleen zonder brokken kunnen doen, maar ook zo veilig mogelijk voor inzittenden, omgeving en milieu. Je kunt natuurlijk wachten met je auto te laten nakijken in onze garage in Waddinxveen tot er iets kapot gaat, maar het is veel slimmer gebreken voor te zijn en de auto regelmatig van een kleine onderhoudsbeurt (kleine beurt) te voorzien.

Kleine beurt

Wat gebeurt er bij een kleine beurt?

Bij een kleine onderhoudsbeurt worden een aantal cruciale onderdelen nagekeken en gecontroleerd of ze nog goed genoeg functioneren. Standaard hierbij is of deze onderdelen al dan niet positief scoren bij de Algemeen Periodieke Keuring of APK. Zo niet, dan wordt er meteen wat aan gedaan om dit wel zo te laten zijn.
De meest voorkomende controles zijn die op de banden, de uitlaat, de accu, schokdempers en de remmen. Ook wordt er gekeken naar de olie, de oliefilters, de ruiten– en de koelvloeistof. Dit zijn allemaal zaken die direct te maken hebben met uw veiligheid, maar ook uw gevoel voor veiligheid op de weg.

Kilometerstand

Eén van de aanwijzingen die gebruikt worden om te bepalen of uw voertuig toe is aan een kleine beurt is de kilometerstand. Fabrikanten geven aan na hoeveel gereden kilometers de slijtage van banden en remmen zodanig is, dat er onderhoud noodzakelijk wordt. Dat kan enigszins variëren van auto tot auto, maar uw monteur kan precies aangeven, wanneer het tijd wordt hem met een bezoekje te vereren.

Regelmatig onderhoud via een kleine beurt houdt uw auto in goede staat. Het spreidt de onderhoudskosten en verlaagt mogelijk die van een grote beurt. Tevens zal het gemakkelijker worden uw auto APK gekeurd te houden.