Bedrijfswagen onderhoud

Als een goed verloop van je bedrijf afhankelijk is van het optimaal functioneren van je wagenpark, of dat er nou maar eentje is of meerdere, dan wil je ook graag dat deze voertuigen het niet laten afweten. Je kunt natuurlijk wachten tot er iets kapot gaat en dit dan laten repareren, maar het is veel beter dit voor te zijn en je bedrijfswagens regelmatig te laten onderhouden.

airco vullenInnovatie

De wereld van bedrijfswagens staat niet stil. Nog niet eens zo lang geleden moest soms de gehele wagen uit elkaar gehaald worden om mogelijke storingen op te sporen, tegenwoordig wordt die taak geheel of gedeeltelijk opgevangen door allerlei ver ontwikkelde software. Dat maakt het constateren van defecten weliswaar een stuk gemakkelijker, maar het repareren ervan blijft natuurlijk in de handen van een gedegen vakman.

 

Bedrijfswagen onderhoud

In principe is er niet veel verschil tussen het basisonderhoud van gewone en bedrijfswagens. Hierbij gaat het voornamelijk om het nakijken van alle systemen die te maken hebben met rijveiligheid, maar ook met het milieu. Het gebruik van bedrijfswagens ligt wel wat anders en vraagt soms meer van bepaalde onderdelen. Goederenvervoer vraagt bijvoorbeeld meer van banden, remmen, schokdempers en distributieriem, maar het is ook van belang een goed uitgelijnde wagen te hebben, die de invloed van vrachtgewicht kan opvangen. Omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van een trekhaak, moet deze natuurlijk ook tiptop in orde zijn.
Voor bedrijfswagens gelden ook andere wettelijke regels dan voor personenvoertuigen, hetgeen inhoudt dat bedrijfswagens elk jaar een eigen specifieke keuring moeten ondergaan.

 

De tachograaf

Een groot deel van het bedrijfswagenpark bestaat uit vrachtwagens en in het kader van de veiligheid werkt men met een apparaat dat onder andere bijhoudt hoe lang de chauffeur in de weer is, de tachograaf. Hierbij is een juiste weergave van de omstandigheden van groot belang en dient de tachograaf regelmatig geijkt te worden. Ook dit valt onder het bedrijfswagen onderhoud.

Onderhoud van je bedrijfswagens verhoogt de veiligheid van je werknemers en zorgt ervoor dat je zonder problemen door je keuringen heen komt.