Grote beurt

De grote beurt, de totale onderhoudsbeurt voor een volledige check-up

Bij alles wat beweegt, en ja, de mens zelf valt daar ook onder, vindt slijtage plaats. Voor een auto geldt dat er tal van onderdelen voortdurend onder druk staan om het vermogen te leveren uw auto te laten rijden, maar ook om deze veilig te houden. Door deze krachten en weersomstandigheden worden deze onderdelen aangetast en gaan minder presteren. Eens in de zoveel tijd is het dan ook nodig uw dierbare ijzeren ros een grondige onderhoudsbeurt te laten ondergaan. Dat is de grote beurt.

Grote beurt

Verschil tussen kleine en grote beurt

Op zich is dat verschil heel simpel uit te leggen. Bij een kleine beurt worden slechts die onderdelen nagekeken, die absoluut onmisbaar zijn voor veiligheid en milieu, tijdens een grote beurt in principe de gehele auto. Een ander groot verschil tussen deze beide soorten onderhoudsbeurten zijn natuurlijk de kosten. Die kunnen bij een grote beurt behoorlijk oplopen, zeker als deze ook nog eens gecombineerd wordt met een merkbeurt. Met een goed uitgevoerde grote beurt rijdt uw auto echter vrijwel weer als nieuw, en dat is nog altijd een stuk goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe. Als u trouwens uw voertuig op regelmatige basis via kleine beurten laat onderhouden, dan worden deze kosten gespreid en vallen die voor deze beurt een stuk lager uit.

Grote beurt en APK

Bij een APK wordt de auto op een groot aantal onderdelen getest en mag de auto officieel pas weer de weg op als al deze onderdelen goedgekeurd zijn en uw auto veilig wordt bevonden. Deze vorm van een onderhoudsbeurt sluit daar perfect op aan, omdat hier sowieso alles nagekeken wordt dat bij een APK getest wordt. Het ligt daarom ook voor de hand beiden te combineren en deze beurt uit te laten voeren vlak voor een dergelijke keuring.

Tip: Combineer een grote beurt vlak voor uw APK keuring.