Banden vervangen

Banden vormen een essentieel onderdeel als het gaat om de veiligheid van het rijden in een auto. Het is dan ook van groot belang altijd banden in goede staat te hebben en deze op tijd te laten vervangen voor het te laat is. Als we het hebben over het vervangen van banden, dan is daar ook een wisselen van banden bij inbegrepen.

Banden vervangen

Redenen om de banden te vervangen

Er zijn twee belangrijke redenen aan te geven om uw banden te laten vervangen of om te wisselen:
Seizoenen
De meest bekendste wissel is die tussen zomer– en winterbanden, of misschien beter: tussen gewone en winterbanden. U zult begrijpen dat de weersomstandigheden in de winter, en eigenlijk begint dat al in de herfst, vooral op het gebied van grip meer vragen van uw banden. Hierdoor hebben winterbanden meer profiel dan gewone banden.
We hebben het hier meestal over het wisselen van banden, want, als ze nog goed zijn, kunt u de voor het ene seizoen gebruikte banden natuurlijk weer terug zetten.
Slijtage
De banden vormen het contactpunt van uw voertuig met de weg en hebben als zodanig behoorlijk wat te lijden. Door gebruik slijten ze af ( het profiel verdwijnt van de band) en de banden dienen vervangen te worden. Banden vervangen? Bekijk het profiel!

Banden vervangen is niet zo gedaan. Er komt wat meer bij kijken!

Indien de monteur in onze garage Gouda en autobedrijf Waddinxveen uw banden vervangt, is dat niet alleen een kwestie van oude band eraf en nieuwe band erop. Hij zal er sowieso voor moeten zorgen dat de banden goed recht op de velg geplaatst worden, maar daarnaast dient de auto ook uitgelijnd te worden, zeker als er sprake is geweest van onregelmatige slijtage. Uiteraard is verder de juiste bandendruk vereist, iets dat u zelf overigens ook kunt doen of leren met behulp van een bandenspanningsmeter.

Banden zijn belangrijk voor uw wegligging, uw rijgedrag en vooral veiligheid. Zorg er voor dat deze regelmatig gecontroleerd worden en op tijd worden vervangen.