Wintercheck

Een van de meest gangbare elementen die van invloed zijn op de auto, is het weer. Op allerlei manieren, soms een weinig of heel subtiel, reageert het gedrag en de staat van voertuigen op regen, wind, sneeuw, temperatuur, hagel en zelfs de zon. Een groot deel van de meer destructieve onderdelen daarvan vinden plaats in de winter en het kan beslist geen kwaad uw auto daarop in te stellen via een wintercheck.

wintercheck

Voorkomende problemen

Als we aan moeilijkheden met de auto en winter denken, dan is meestal het eerste wat in ons opkomt de kou. Autoruiten zijn bevroren en we moeten krabben, of het autoslot zit potdicht en dat moeten we maar weer op zien te lossen met warmte of een of andere ontdooiingsvloeistof. Lastig, niet altijd te voorkomen, maar je kunt je er wel op voorbereiden.
Hagel en vooral sneeuw kunnen tijdens het rijden voor gevaarlijke situaties zorgen, dus een stel goede en op de juiste spanning gebrachte banden kunnen hierbij de veiligheid verhogen. Trouwens, soms mag je al blij zijn dat je überhaupt de weg op komt, want je accu kan je zo maar in de steek laten.

Oplossingen

De beste oplossing is zo veel mogelijk van deze winterproblemen zien te voorkomen en dat kun je doen door bij ons autobedrijf in Waddinxveen een wintercheck te laten doen. Hierbij controleren we een groot aantal onderdelen, die wat gevoeliger zijn tijdens de winter. We hebben de accu al genoemd, maar ook zaken als verlichting, ruitenwissers en –vloeistof, remmen, banden en nog veel meer vallen daaronder. Tevens geven we u een aantal tips, die het mogelijk maken in noodsituaties uzelf te helpen. Een antivries setje, extra warme kleding, reserve lampen, een bandenspanningsmeter en dergelijke zijn dingetjes, die net het verschil kunnen maken tussen een noodstop langs de weg of veilig thuis komen.

Zorg ervoor dat u op tijd de wintercheck laat uitvoeren, zelfs al in oktober, want vanaf de herfst liggen grillige en moeilijke weersomstandigheden op de loer.