Onderhoud

Regelmatig onderhoud voor een veilig rijgevoel

Gebruik van welk stukje techniek dan ook brengt slijtage met zich mee. Soms staan we er niet eens bij stil, repareren het zelf, laten we het apparaat in kwestie repareren of kopen zelfs gewoon een nieuwe. Als onze veiligheid echter in het geding is, zoals bij een auto, dan is regelmatig onderhoud een absolute must. Die veiligheid geldt niet alleen onszelf, maar ook de andere weggebruikers.

auto onderhoud

Goed onderhoud is een zaak voor specialisten

Hoewel de eerste kleine stapjes in onderhoud door de eigenaar zelf gedaan kunnen worden, kun je het controleren van de complexe techniek beter overlaten aan mensen die er echt verstand van hebben. De eigenaar houdt het voertuig schoon, voorziet het van brandstof, schopt eens een keer tegen de banden en controleert het oliepeil. Voor al het andere staat een goed opgeleide monteur voor u klaar.

Soorten onderhoud

Afhankelijk van aard, tijdstip, onderdeel of merk kunnen er verschillende soorten onderhoud aan de auto plaatsvinden.

Merkonderhoud
Hierbij wordt de auto nagekeken op basis van de specificaties die door de autofabrikant geleverd zijn.

Grote en kleine beurt
Het verschil tussen deze twee ligt in het aantal aandachtspunten van het nazicht. Tijdens de kleine beurt worden de meest essentiële onderdelen ter hand genomen, voor een grote beurt in principe de gehele auto.

Gericht onderhoud
Soms kan het nazicht ook gericht zijn op specifieke onderdelen van uw voertuig. De bekendste daarvan is het olie verversen, maar ook het werken aan bijvoorbeeld remmen, elektronica of airco valt hieronder.

Seizoen gericht onderhoud
Hoewel het gematigde klimaat in Nederland niet al te grote verschillen met zich meebrengt, kan dit soort nazicht er toch voor zorgen dat de auto zich beter gedraagt in specifieke jaargetijden. Daarvoor wordt dan een wintercheck of zomercheck uitgevoerd.

Geregeld onderhoud van de auto is van groot belang en bij uw garage staan er monteurs voor u klaar om dat vakkundig voor u uit te voeren.