Wilco Budgen

Wilco BudgenMijn naam is Wilco, 26 jaar. Al van kleins af aan heb ik interesse in techniek gehad. Het is dan ook geen toeval dat ik als klein ventje van 11 jaar ben gaan helpen met allerlei klusjes bij de fietsenmaker in het dorp van Moerkapelle. Dit vond ik zo leuk dat ik zodra het kon de VMBO opleiding Metaaltechniek ben gaan volgen en daarna de MBO opleiding brom/fietsen. Beiden opleidingen heb ik met succes afgerond.

Van 2006 tot 2011 heb ik met veel plezier onderhoud en reparatiewerkzaamheden uitgevoerd bij verschillende fietsen en bromfietsenwinkels. Omdat ik graag bezig ben onderhield ik in mijn vrije tijd ook de fietsen en brommers van mijn familieleden en mijn eigen collectie.

Mijn broers Leendert en Henk waren toen al werkzaam in de autotechniek en wanneer het kon hielp ik ze graag. Dat vond en vind ik zo leuk dat ik in 2011 de monteursopleiding bij het ID College in Gouda ben gaan volgen (tegenwoordig MBO Rijnland). De opleidingen tweede en eerste autotechnicus heb ik met succes en afgerond. Kort daarop heb ik mijn technisch specialist diploma en apk bevoegdheid er aan toegevoegd. Tijdens mijn opleiding heb ik eerst als monteur en later als vervangend werkplaats chef gewerkt bij de bedrijfswagens van een Volkswagendealer in Gouda.

Daarnaast heb ik diverse keren via mijn broer Henk als autotechnicus gewerkt voor verschillende raceteams in binnen- en buitenland.