Henk Budgen

Henk BudgenIk ben Henk Budgen, 31 jaar oud en al sinds mijn vroege jeugd gek van techniek. Als kleine jongen was ik altijd bezig met het repareren van mijn fietsen, later brommers en nog wat later motoren en auto’s. Ook grasmaaiers haalde ik gerust helemaal uit elkaar om ze vervolgens weer werkend te maken.

Na de middelbare school ben ik de BOL opleidingen tweede en eerste autotechnicus gaan volgen op het ID College in Gouda (tegenwoordig MBO Rijnland). Tegelijkertijd werkte ik bij een vakgarage in Moerkapelle om praktijkervaring op te doen. Na het behalen van het diploma eerste autotechnicus ben ik in 2006 als monteur in de werkplaats bij een BMW dealer in Zoetermeer en later in Den Haag gaan werken. Via mijn collega’s daar ben ik in aanraking gekomen met de rally- en race wereld. Dit had direct mijn interesse.

In juni 2008 ben ik als ZZP’er gestart mijzelf met succes als allround monteur te verhuren aan garagebedrijven, raceteams en rallyteams. Tot de dag van vandaag werk ik met veel plezier bij verschillende opdrachtgevers in de meest uiteenlopende omstandigheden. Ik werk bijvoorbeeld aan alle automerken bij universele vakgarages en autodealers, maar ook uitsluitend aan pick-up trucks bij een importeur van 4×4 pick up trucks.

Als monteur werken bij 24 uurs races op het circuit of het treffen van de voorbereidingen en als monteur meegaan met de Dakar rally zijn ook opdrachten die ik met een grote glimlach vervul.

Ik heb veel ervaring met het werken aan Porsches bij diverse nationale en internationale raceteams en met hen verschillende kampioenschappen behaald. Dit heeft tot gevolg dat ik veel aanvragen krijg van internationale raceteams. De laatste vier jaar heb ik met veel plezier maandelijks in Amerika een raceteam van de IMSA Porsche cup op technisch vlak begeleid.