Leendert Budgen

Leendert BudgenIk ben Leendert Budgen 35 jaar oud en wist al van jongs af dat ik automonteur wilde worden, en later ook ooit een eigen garagebedrijf zou willen runnen. Ik ben zodra het kon met veel enthousiasme begonnen aan de opleiding eerste autotechnicus en het werken in de werkplaats, wat ik nu nog steeds elke dag met veel plezier doe.

Op mijn 16e in 1998 direct gestart met de monteursopleiding op de Gildervaart in Nieuwegein waar ik in vier jaar 1e en 2e monteur diploma haalde en aansluitend daarop de apk bevoegdheid.
Daarnaast ben ik op mijn 16e gestart met werken bij een Volkswagen dealer waar ik drie jaar personen auto’s heb gerepareerd en daarna nog 2,5 jaar bij de bedrijfswagens heb gesleuteld, met de bijbehorende cursussen en opleidingen.
Na wat zoeken naar meer uitdaging in het werk werd ik in 2004 aangenomen als vervangend chef werkplaats bij de Seat dealer, dit heb ik ongeveer twee jaar gedaan.

In 2006 kreeg ik een aanbieding om chef werkplaats te worden bij een Kia dealer, hier heb ik uiteindelijk vier jaar gewerkt in allerlei verschillende functies binnen het bedrijf. In 2009 kwam de kans om voor mezelf te beginnen en deze heb ik met beide handen aangegrepen. Sinds 1 januari 2010 heb ik samen met een compagnon een garagebedrijf in Moerkapelle. Dus inmiddels heb ik heel wat jaren ervaring in allerlei verschillende afdelingen van het autobedrijf wat me nu zeer goed van pas komt in het opzetten van een eigen bedrijf.

Toch bleef de wens altijd om zoiets samen met mijn broer Henk te gaan doen, waar ik toen ook al veel mee samenwerkte. Dit plan ging in de ijskast en kwam er vorig jaar 2016 opeens weer uit. Wilco onze jongste broer, was namelijk geswitcht van baan en had inmiddels ook de monteursopleiding afgerond en had er ook wel oren naar om wat voor zichzelf te gaan doen. Zo gezegd zo gedaan. Er werden plannen gemaakt en ons oog viel op het pand aan de Mercuriusweg 27 in Waddinxveen waar we nu ons autobedrijf hebben gevestigd.